Vi är många som vill komma igång med träning och ett hälsosammare liv. Vi är dock många som även är medvetna om att det är lättare sagt än gjort. Här kommer några tips och råd som kan vara värda att tänka på.
 
* Oavsett vad för något som du vill bli bättre på så är det viktigt att ha ett mål som man vill uppnå. Det är viktigt att ha något att sträva efter. Har man inget att sträva efter så har man heller ingenstans att komma. Har man ingenstans och komma så ja, då hör ni själva.. då kommer ni ingenstans med träningen och lär lägga av efter ett fåtal träningspass.
 
* Testa dig med jämna mellanrum för att se om du förbättrats. Det är just resultaten som ger extra motivation att vilja fortsätta. Är du ute efter att gå ner i vikt och tappa fettmassa så vill jag ge ett extra tips, stirra dig INTE blind på vågen. Det är inte alltid siffran på vågen som visar resultat först, mät istället omkrets med mera runt midjan. Det handlar trots allt om att förlora fett och inte att rasa i vikt direkt. Är du ute efter bättre kondition eller styrka så testar du dig på de delarna. För mer ingående detaljer på hur man kan testa sig på kondition och styrka, lämna gärna en kommentar så ger jag tips! Det varierar alldeles för mycket för att ta upp det här och nu.
 
* Våga att unna dig något gott samt att ha vilodagar. Att hårdträna sju dagar i veckan och att en väldigt strikt kost gör att man lätt blir utbränd bara efter några veckor. Det är viktigt för psyket att äta något gott då och då, och jag lovar det är absolut inte farligt. Att vila någon dag i veckan är heller inte farligt, kroppen måste återhämta sig!
Träning handlar trots allt om att tänka långsiktigt. Visst, du kan gå ner i vikt/få större muskelmassa hyfsat fort men det kommer samtidigt inte funka i längden att bara tänka kortsiktigt och vilja ha snabba resultat. Jag har tränat i två år och är fortfarande långt i från färdig så att säga. Det går inte att fuska sig till naturliga framgångar. Låt det ta den tid det tar och framför allt, ha tålamod!!

Tänk långsiktigt, ha mål att sträva efter men framför allt, ha ett positivt tänk! Detta var några av mina tips. Finns självklart fler så det är bara att fråga om du undrar något! Träning är trots allt väldigt individuellt anpassat så tänk på att vissa tips inte funkar för alla. Precis som vissa träningsmetoder inte funkar för alla.

// KP
 
 

5 kommentarer

Amanda [SPONTAN]

03 Jan 2014 14:40

Superbra tips :)

Anonym

03 Jan 2014 15:13

Underbara tips. Du är bra du. Har du några tips på hur man stärker musklerna i ryggen? Något på gymmet eller hemma? Sköt om dig. Kram!

Johanna

03 Jan 2014 23:07

grymma tips. Älskar att läsa om träning!

Linnéa

04 Jan 2014 12:57

Riktigt bra inlägg där!

Rebecca Rehn

04 Jan 2014 19:40

Bra tips :)

Svar: Kul att höra att de uppskattas! :)
KP

Kommentera

Publiceras ej
Tweets av @Persson95