Ja, något som blir mer och mer efterfrågat i dagens samhälle är att gå ner i vikt. Många vill gå ner i vikt men alldeles för många kommer inte igång med träningen på grund av att man inte vet hur. Själv har jag gått ner drygt 20 kg under senaste året och tänkte då dela med mig av hur jag fixade det.
 
* Träna själv? Med någon annan?  Bestäm om du vill träna på egen hand eller med någon annan. Att träna med någon kan ge extra motivation, speciellt om man vill samma med träningen. Man kan ge varandra råd, hjälpa till vid övningar, prata om allt möjligt. Att träna själv är aldrig fel heller. Man kan då använda den tid man behöver, fokusera på sitt egna och inte ha någon brevid sig som stör. Själv föredrar jag att träna själv men då detta är väldigt individanpassat så är mitt bästa råd att känna efter!

* Matvanor! Ja, något som är riktigt viktigt att tänka på är vad man stoppar i sig. Det går inte få några resultat om man inte sköter sin kost. Att äta snabbmat, godis, snacks och dricka läsk/alkohol flera gånger i veckan kommer inte ge några resutat även om du tränar varje dag. Man brukar säga att 75% av viktnedgången beror på kosten. Dock så är det VIKTIGT att ha en dag i veckan då man äter något sött, något man tycker är gott. För att göra det i en dag i veckan är långt i från farligt och det är bara bra då man har något att se fram emot.
 
* Träna hur ofta? Vill du få snabba och effektiva resultat så träna 6 dagar i veckan! Den sjundedagen har du som vilodag och ätardag.
 
* Hur ska man lägga upp träningen? Ja, det beror på vad du vill med din träning och hur din kropp är uppbyggd. Är du redan rätt vältränad men vill bli av med fett för att få fram musklerna så föredrar jag träning med en lägre puls (65%) av din maxpuls. Detta gör att kroppen enbart ställer in sig på att bränna fett och inget annat. Tänk på att fortsätta styrketräna för att behålla muskelmassan och kör du med mindre vilopauser mellan repsen så får du in fettförbränning där också! Är du nybörjare/bara otränad och vill gå ner i vikt samt få upp konditionen väldigt snabbt och efffektivt så bör du köra konditionsträning där du får upp din puls till 80-85% av din maxpuls! Exempel på träning vid lågpuls: Cykel i lungt tempo, promenader (raska promenader är effektivt).  Exempel på träning med hög puls är Löpning, spinning på högt tempo.


Sköter du kosten och tränar på sex dagar i veckan så kommer du tappa kilon varje vecka! Nöjer du dig med något/några kilon per månad så räcker det med att träna 3-4 gånger i veckan och ha en någorlunda bra kost.

Tänkte skriva med det här men finns otroligt mycket att skriva om det så det kommer ett inlägg om det senare i stället. Det jag tänkt skriva om då är vad som är bra att äta för fettförbränning.
 

// Kristoffer. P
 
 

3 kommentarer

Anonym

11 Jul 2013 20:14

Låter bra. Bra text, riktigt bra. Goda meloner på bilden också!!! Sköt om dig. Kram

Altin

11 Jul 2013 22:57

Cool blogg!:)

Svar: Tack, kul att höra! :)
KP

Linnéa

11 Jul 2013 23:38

Tack tack, bästa hunden :)

Bra med en träningsblogg sådär !

Kommentera

Publiceras ej
Tweets av @Persson95