Här om dagen kom det ut en artikel på Svenska dagbladet där forskare påstår att popcorn är nyttigare än grönsaker. Jag valde att kolla upp det här lite extra då det har skapat en hel del reaktioner. Exempel på kommentarer man kan läsa angående detta är: '' Ska börja äta popcorn istället för grönsaker. '' ''Äntligen kan man äta sig smal på något gott.'' Ja, det finns fler exempel att ta men ni förstår nog vitsen med det hela. Är verkligen popcorn så mycket nyttigare än grönsaker?

Efter att ha läst på lite ytterligare om det så är svaret både ja och nej. Skippar du saltet, smöret och de ostkryddade som går att köpa i affären så är svaret ja, då är popcorn nyttgare. Men då kan man ställa sig frågan, hur många äter popcorn utan både salt, ostsmak eller smörsmak? Inte särskilt många skulle jag tänka mig. Sen ska vi komma ihåg också att det självklart inte naturella popcorn är nyttigare än alla grönsaker.
 
Men visst, klarar du av att äta naturella popcorn så säger jag grattis. Då kan ni äta popcorn med gott samvete och samtidigt inte lägga på er fett av det. Kom dock ihåg att det som sagt blir en kaloribomb med smör, salt eller ost..
 
Ha en bra kväll! Själv ska jag unna mig något gott nu.. kanske lite chips? Det är ju trots allt lördag. :)

//KP
Tweets av @Persson95